Back to top

Om Drupalsnack

Drupalsnack Drupalsnack är ett poddradioprogram om Drupal och allt däromkring.

Skicka gärna in dina Drupal-frågor till oss så ska vi försöka svara på dem i våra avsnitt med “lyssnarnas frågor”.

För frågor om annonsering och innehåll kontakta oss.

Vi inspirerades att starta Drupalsnack av ​Kodsnack, ett poddradioprogram på svenska om utveckling, kodknackande och allt som hör därtill.

Vår logga är designad av Clas Bohman på SthlmConnection, tack Clas!

Vår intromusik är från skivan Robotprins (iTunes) av Philip Linden. Drupalsnack bumpen är av Mattias Axelsson. Tack Philip och Mattias!

Donera

Swish Om du istället vill använda Swish, skicka din donation till 0721-648578 med meddelande “Drupalsnack”.

Vi som kör poddradion är:​

Kristoffer Wiklund

Kristoffer Wiklund Kristoffer blev introducerad till Drupal våren 2011. Som enda back-end programmerare i företaget och introducerad till ett nytt system, blev det många veckor av hårt slit för att komma igenom Drupals inlärningskurva. För att underlätta inlärningen söktes lokala utvecklare av Drupal vilket knappt fanns, vilket resulterade i att Kristoffer startade upp DrupalNorr. En lokal drupal grupp för folk i Norrland som är intresserad av Drupal. Med personer från Örnsköldsvik, Umeå, Östersund, Sundsvall har vi haft träffar varje kvartal med 6-14 personer.

Sedan 2013 driver Kristoffer tillsammans med Joakim företaget Websystem. Websystem är en teknikbyrå för webblösningar där Drupal är standardverktyget. Kristoffer är också aktiv på drupal.org och hjälper till med patchar och buggar vilket har resulterat i att han numera är co-maintainer till Commerce Klarna. Chalmerist inom data och hemvändare till Örnsköldsvik med både fru och barn.

Adam Evertsson

Adam Evertsson Adam har varit aktiv på webben sedan 1994, men träffade på Drupal först 2010. Jobbar på Kodamera i Göteborg där han basar över förvaltningsdelen på företaget, med allt från support och webbutveckling till övervakning och statistik. Föreningsaktiv sedan gammalt och föll som en fura för Drupals starka community, och var med och drog igång DrupalCamp Göteborg 2011. Är även “moderator” på den svenska delen av groups.drupal.org.

Är inte lika mycket kodare som Kristoffer och Fredrik utan sätter tron till att “det finns en modul för det”, vilket det nästan alltid gör. Utpräglad filmnörd och humorist som agerar redaktör på webbplatserna SkrattNet, Intresseklubben, Sveriges Sexiga Geografi och Alla Talar Svenska, samtliga portade eller uppbyggda i Drupal.

Daniel Blomqvist

Daniel Blomqvist är läraren som aldrig blev klar, som aldrig jobbade med webb, som blev systemadministratör och trillade in på NodeOne för att bli Drupalist, åkte till München och blev en Wunderkraut och flög sedermera till Boston för att bli en Acquian.

Idag är Daniel Team Lead över Acquias Support i EMEA regionen där allt från ansvar över SLA, djupdykningar i obskyra loggar och utveckling av produktivitet är dagliga uppgifter. Lite om mycket, högt är vackert och assumption is the mother of all f-ups är alla goda motton.

Evelina Bergström

Evelina Bergström Evelina jobbar som kommunikationsstrateg på Rabash och i själva verket är hon lika hemma på Drupal som en backendutvecklare är på Instagram. Desto vassare är hon på att hitta röda trådar, skriva texter för webbplatser och planera strategier i sociala medier. Evelinas ambition är att föra in ett nytt perspektiv i podden. Hon kommer snacka kundens språk och leker med tanken på att Drupalsnack blir en kunskapskälla för kommunikatörer och andra beställare.

Moa Nandorff

Moa Nandorff Web geek. Front-end developer.

Fredrik Jonsson

Fredrik Jonsson Fredrik hittade Drupal 2003 och är Drupalutvecklare på heltid sedan 2006. Har hjälpt organisationer som Dataföreningen i Sverige, Forum för levande historia, Al Jazeera, MongoDB och Karolinska institutet med deras Drupal-webbplatser. Underhåller en rad moduler på Drupal.org, Colorbox och Markdown filter är de två populäraste.

Spenderar mycket tid på kommandoraden och har Debian GNU/Linux som favoritdistro. Varm anhängare av kodningsstandarder, blir störd av saker som felaktig indentering och mellanslag i slutet på rader. Utbildad till statsvetare men arbetat nästan bara med IT, fortfarande politiskt intresserad dock. Bloggar då och då på xdeb.org.