Back to top

Om Drupalsnack

Drupalsnack Drupalsnack är ett poddradioprogram om Drupal och allt däromkring. Skicka gärna in dina Drupal-frågor till oss så ska vi försöka svara på dem i våra avsnitt med “lyssnarnas frågor”.

För frågor om annonsering och innehåll maila oss på:

info (snabel-a) drupalsnack.se.

Vi inspirerades att starta Drupalsnack av ​Kodsnack, ett poddradioprogram på svenska om utveckling, kodknackande och allt som hör därtill.

Vår logga är designad av Clas Bohman på SthlmConnection, tack Clas!

Vår intromusik är från skivan Robotprins (iTunes) av Philip Linden. Drupalsnack bumpen är av Mattias Axelsson. Tack Philip och Mattias!

Vi som kör poddradion är:​

Kristoffer Wiklund

Kristoffer Wiklund Kristoffer blev introducerad till Drupal våren 2011. Som enda back-end programmerare i företaget och introducerad till ett nytt system, blev det många veckor av hårt slit för att komma igenom Drupals inlärningskurva. För att underlätta inlärningen söktes lokala utvecklare av Drupal vilket knappt fanns, vilket resulterade i att Kristoffer startade upp DrupalNorr. En lokal drupal grupp för folk i Norrland som är intresserad av Drupal. Med personer från Örnsköldsvik, Umeå, Östersund, Sundsvall har vi haft träffar varje kvartal med 6-14 personer.

Sedan 2013 driver Kristoffer tillsammans med Joakim företaget Websystem. Websystem är en teknikbyrå för webblösningar där Drupal är standardverktyget. Kristoffer är också aktiv på drupal.org och hjälper till med patchar och buggar vilket har resulterat i att han numera är co-maintainer till Commerce Klarna. Chalmerist inom data och hemvändare till Örnsköldsvik med både fru och barn.

Adam Evertsson

Adam Evertsson Adam har varit aktiv på webben sedan 1994, men träffade på Drupal först 2010. Jobbar på Kodamera i Göteborg där han basar över förvaltningsdelen på företaget, med allt från support och webbutveckling till övervakning och statistik. Föreningsaktiv sedan gammalt och föll som en fura för Drupals starka community, och var med och drog igång DrupalCamp Göteborg 2011. Är även “moderator” på den svenska delen av groups.drupal.org.

Är inte lika mycket kodare som Kristoffer och Fredrik utan sätter tron till att “det finns en modul för det”, vilket det nästan alltid gör. Utpräglad filmnörd och humorist som agerar redaktör på webbplatserna Reklam Från Förr, Intresseklubben, Sveriges Sexiga Geografi och Alla Talar Svenska, samtliga portade eller uppbyggda i Drupal. Startade och drev även webbplatsen SkrattNet under många år, men den såldes 2018 till en annan aktör.